Kifosztották Budapesten az ukrán menekültet, csalódott a rendőrökben

2022.03.24. 21:45
Hetek óta keresi Budapesten ellopott holmiját egy ukrán menekült, akinek a csomagjával együtt még a kutyáját is ellopták.

A férfi az RTL-nek mesélt arról, hogy miként menekült el és hogyan fosztották ki. Azt mondta, hogy Záhonyból jött vonattal Budapestre, és a zuglói vasútállomáson nagyon sokan leszálltak, ezért azt hitte, hogy az már a végállomás. Így amikor a szerelvény megállt, elkezdte lepakolni a holmiját, és a már lepakolt táskájához odakötötte a kutyáját is.

Amikor azonban visszament a vonatra a többi csomagjáért, a szerelvény elindult. 

A vonat néhány perc múlva megérkezett a Nyugati pályaudvarra, ahol a férfi a rendőröktől kérte, hogy hívjanak fel valakit az előző állomáson. Ők viszont azt mondták, hogy nem tudnak segíteni.

Végül egy önkéntes tolmács segített neki a helyszínen, és taxival visszamentek Zuglóba, de se a csomagját, se a kutyáját nem találták már meg. Utána elmentek a rendőrségre, ahol azt mondták, hogy csak később tehet bejelentést.

A férfi így végül Facebookon próbált segítséget kérni, és másnap meg is jelent egy fotó a közösségi médiában. Ezen két férfi volt látható. A menekült felismerte náluk a kutyáját, az egyik táskáját és a laptopját, amelyet bontatlanul, az eredeti dobozban hozott magával. 

Később aztán a VIII. kerületi rendőrkapitányságon tettek feljelentést a lopás miatt, a nyomozás jelenleg is zajlik. Azóta a férfi nyolcéves yorkie kutyája előkerült, de az állatot is tízezer forintért kellett visszavásárolnia egy másik embertől, aki ugyanennyi pénzért vette mástól.

A férfi az esetről azt mondta: hálás a budapestieknek és azoknak, akik segítettek neki, a rendőrökben viszont csalódott, mivel sem a kezdetekben nem segítettek, sem most nem közölték vele, hogy hol tart az ügyben a nyomozás. A rendőrség az RTL Híradóval közölte: továbbra is nyomoznak az ügyben, de egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.