Több száz munkavállaló után nem fizették a közterheket, letartóztatták a bűnszervezet vezetőit

2022.03.25. 17:07
A költségvetésnek 242 millió forint kárt okozó, vagyonvédelemre és takarításra szakosodott bűnszervezet két irányítóját tartóztatták le Pécsett. A Pécsi Járásbíróság határozatáról a Pécsi Törvényszék pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A bíróság közleményében azt írták: a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak társaikkal alvállalkozói cégláncolatot létrehozva több száz munkavállalót foglalkoztattak vagyonvédelmi és takarítási munkálatokra 2019 júliusától 2021 februárjáig úgy, hogy a munkavállalók után nem fizették meg a közterheket.

A munkáltatással összefüggő adó- és járulékfizetési, valamint a szolgáltatásnyújtásból származó általánosforgalmiadó-fizetési kötelezettség kijátszásával több mint 242 millió forint hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A két férfi letartóztatását bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása, valamint nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt egy hónapra rendelték el.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be szabadlábra helyezésért, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendeléséért, így a határozat nem végleges.