18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuális irányultságuk miatt késsel fenyegetett két nőt egy férfi Budapesten

2022.03.25. 11:36
Késsel fenyegetett meg két nőt szexuális irányultságuk miatt egy 43 éves férfi egy budapesti villamoson. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal vádolja, és végrehajtandó szabadságvesztését indítványozta.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 20-án este a IX. kerületben, az 52-es villamoson utazott. Szintén ezen a járművön utazott a két sértett nő, akik egymás kezét fogták. A férfi azt kérdezte tőlük, hogy mindketten nők-e, majd amikor igennel válaszoltak, szitkozódott, majd szexuális irányultságuk miatt megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha leszállnak a villamosról.

Ezután a férfi elővett egy bicskát, amit közvetlenül a tőle csak egy-két lépés távolságra egyik ülő nő fejével egy magasságba tartott, miközben megismételte a fenyegetést, miszerint nyakon szúrja, megöli őket. Ezzel egy időben a férfi a bicska nyitott pengéjével több szúró mozdulatot tett a sértettek felé.

A fenyegetőző kiabálását a villamos vezetője is meghallotta, ezért a támadót a mikrofonon keresztül felszólította, hogy hagyja abba az erőszakos viselkedést, azonban ennek ellenére tovább fenyegette a nőket. Mivel továbbra is azt ismételgette, hogy bántalmazni fogja a nőket, a villamos vezetője a végállomás előtt megállította a járművet, majd a leszállította az agresszív férfit.

A vezető ezután értesítette a rendőröket, a nőket pedig a közlekedési vállalat egyik tartózkodójába kísérte. A vádlott még egy ideig várakozott, és tovább figyelte a két nőt, majd az aluljáróba ment, később azonban ismét visszatért. Ekkor fogták el a hatóságok, a zsebében lévő kést pedig lefoglalták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség kiemeli: a közösség tagja elleni erőszakot a törvény súlyosan bünteti. A támadó akár 2–8 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport