2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Fideszes képviselőt neveztek ki az Uránia élére

2022.03.26. 16:08
Február 28. óta Óvári Gyula az Uránia mozi ügyvezető igazgatója. Szitás Péter, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumi titkára szerint Elekes Botond leváltására a Nemzeti Filmszínház és az SZFE filmes képzéseinek összehangolása miatt volt szükség.

Csendben, a nyilvánosság teljes kizárása mellett igazgatócsere történt az Uránia Nemzeti Filmszínház élén – írja a Népszava. A lap az Uránia mozi honlapján böngészve bukkant rá a „Munkatársak” menüpont alatt, hogy ügyvezető igazgatóként már nem Elekes Botond, hanem Óvári Gyula, hatodik kerületi fideszes önkormányzati képviselő neve szerepel.

Szitás Péter, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumi titkára a lapnak elárulta: Óvári Gyula megbízása 2022. február 28. napjától él, a csere a Nemzeti Filmszínház és az SZFE filmes képzéseinek összehangolása miatt történt.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója stratégiai célként tekint arra, hogy a Nemzeti Filmszínház az eddiginél sokkal markánsabb módon kapcsolódjon be az egyetem életébe és mindennapi működésébe. Az intézménynek – filmszínházi játszótéri mivoltán túl – olyan közösségi helyszínné kell változnia, mely otthont képez az SZFE filmes képzései számára is. A – közös megegyezéssel – végbement vezetőváltás e cél hatékony megvalósítása okán történt

– írta a lapnak Szitás Péter.

Arra a kérdésre, hogy milyen szempontok alapján nevezték ki az új ügyvezető igazgatót, azt felelte, hogy „az alapítvány olyan szakembert kívánt az Uránia élén látni, aki megfelelő vezetői tapasztalata és helyismerete révén azonnal képes a kft. hatékony irányításának biztosítására és a kitűzött célok mihamarabbi elérésére”.