Keszthelyre került a Vadászati Világkiállítás jelképének számító Totem

BP-7072
2022.03.30. 16:56
A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumának parkjában adták át Szőke Gábor Mikós Totem nevű alkotását, amely a tavaly őszi Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás jelképe volt, az átadással pedig végleges helyre került – adta hírül az MTI.

Kovács Zoltán államtitkár, a világkiállítás kormánybiztosa a hullajtott agancsokból készült Totemet a világkiállítás „legfontosabb lenyomatának” nevezte.

Álláspontja szerint a Szőke Gábor Miklós által készített mű méretét és formátumát tekintve világszenzáció, egyúttal a magyar vadásztársaságok és a magyar vadászati kultúra összefogásának szimbóluma.

A politikus elmondta, hogy a világkiállítás központi kiállítása ugyan Budapesten volt, de a vadászat, a fenntarthatóság és a vadgazdálkodás „értelemszerűen vidéki téma”. A kiállítás kapuja nem is lehetne jobb helyen a vadászati kultúra egyik fellegvárának számító Keszthelynél – tette hozzá Kovács Zoltán.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.