Fagyban derül ki, ki lesz Magyarország miniszterelnöke

2022.04.03. 16:56
Vasárnap délután általában változóan felhős idő várható. A Dunától keletre egy összeáramlási zóna mentén az éjszaka első feléig maradhatnak vastagabban felhős, borult területek, néhol záporral, hózáporral. Hétfőn az ország nagyobb részén sok lesz a gomolyfelhő, emellett azért több-kevesebb napsütésre is számítani lehet.

Vasárnap este tovább szakadozik a felhőzet. Hajnalban általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, erősebben felhős körzetek azonban akkor is lehetnek. A Dunától keletre egy összeáramlási zóna mentén az éjszaka első felében néhol még kialakulhat zápor, hózápor, később ott is kicsi a csapadék esélye – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Éjjel változóan felhős idő várható, mindenhol mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és 1 fok között várható az esti, éjszakai órákban, de a szélvédett, kevésbé felhős, még havas részeken hidegebb is lehet.

Az ország nagyobb részén sok lesz a gomolyfelhő, emellett azért több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Estétől fátyolfelhők is érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, délutántól a déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

időjárás040301
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hétfő éjfélig észak, északnyugat felől fokozatosan gyengül, szűnik a csapadék, amely napközben fokozatosan esőbe vált át, eközben a legtöbb helyen gyors olvadás várható. A keleten (főként Heves, Borsod, Jász-Nagykun-Szolnok területén) kialakuló hózáporokban este és az éjszaka első felében ismét megmaradhat kevés hó.

A Kisalföldön, az Alpokalján, a Bakonyban, a Balatonnál és a Zemplén térségében az északnyugati, északi szelet kísérő legerősebb lökések időnként elérhetik a 60-65 kilométer per órát, majd az esti órákra mindenhol mérséklődik a légmozgás.