Lázár János: Véget kell vetni a polgárháborúnak Vásárhelyen

image 6483441 (66)
2022.04.14. 16:38
A képviselő szerint Vásárhelyen is véget kell vetni a polgárháborúnak, legfőbb ideje, hogy Márki-Zay Péter saját maga építése és az országos ellenállás szervezése helyett a várossal foglalkozzon.

Lázár János a Rádió 7 Közös Nevező Extra című műsorának nyilatkozott, amelyet a Promenad24 idézett. Lázár elmondta, hogy a Fidesz–KDNP újabb kétharmados választási győzelmének természetesen két fontos oka van: az elmúlt tizenkét év sikeres, meggyőző kormányzati teljesítménye, valamint Orbán Viktor miniszterelnök személye. 

A fideszes honatya szerint a rendszerváltás óta nem volt példa arra, ami most történt: a baloldal, a nagyvárosiak, a fővárosiak és Márki-Zay Péter a vidékiek lenézésével, sértegetésével, a fideszes szavazók emberi méltóságának támadásával kampányoltak, ám ez szerencsére visszafelé sült el.

Az sem igaz, hogy nem voltak egyenlők a feltételek a választási versenyben. Ha ennek lenne bármi valóságalapja, akkor nem nyerhették volna meg 17–1-re a fővárosi választókerületeket. Lázár elismerte, hogy a Covid-járvány és az orosz–ukrán háború súlyos biztonságpolitikai, illetve gazdasági hatásai miatt rendkívül nehéz időszakra kell most felkészülni. Kiemelte: a kormányzást három pillérre kell építeni: ezek a kereszténység, a szociális központúság és az erős állam.

Lázár János úgy látja, csúnya üzenete van annak, hogy Márki-Zay történelmi veresége után „ha ló nincs, jó a szamár is” elven választotta Vásárhelyet az Országgyűlés helyett. A képviselő szerint

nem volt meg benne a bátorság ahhoz, hogy beüljön a parlamentbe, és átvegye az ellenzék vezetését,

ami azt igazolja, hogy a baloldalon továbbra is Gyurcsány a főnök. Lázár János megerősítette: Hódmezővásárhelyen is a Fidesz győzött, minden más csak valamiféle számhalandzsa, és itt az ideje, hogy mindenki félretegye a sérelmeit, és azon dolgozzon, hogy újra fejlődő pályára állítsa Vásárhelyet. 

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)