Bencsik János: Gyurcsány Ferenccel és Jakab Péterrel nem lehet kormányt váltani

2022.04.16. 16:31
A Jobbik korábbi országgyűlési képviselője, a Polgári Válasz néven pártot alapító Bencsik János szerint szociális demagógiára és az Orbán Viktor elleni gyűlöletre alapozva nem lehet jobboldali ellenzéki politikát csinálni.

Bencsik János úgy látja, az ellenzéki pártok arra építették 2022-es kampányukat, hogy „Orbán annyira rossz, hogy nála már minden jobb”.

Az emberek többsége pedig láthatóan nem ezt érzi, és nem ezt gondolja, ez április 3-án világossá vált. Gyurcsány Ferenccel és Jakab Péterrel nem lehet kormányt váltani, de a kétharmadban Márki-Zay Péter utolsó hetekben adott nyilatkozatainak is megvolt szerepe

– fejtette ki a Mandinernek adott interjújában a parlamentből kieső politikus, aki szerint önmagában az, hogy Gyurcsány Ferenc része maradhatott az ellenzéki összefogásnak, és nem sikerült őt politikai süllyesztőbe lökni, üvegplafont húzott az ellenzék fölé.

Amíg ő ott van, az ellenzék választást soha nem fog nyerni, nyilván ez a Fidesznek is jó. Orbán Viktor mindent meg is tesz azért, hogy Gyurcsány Ferenc aktív és látható szereplő maradjon.

Bencsik János Márki-Zay Péter történetét ikaroszi tanmesének nevezte, „embert ilyen gyorsan felemelkedni, majd hirtelen a mélybe zuhanni a politikában én még nem láttam”.

A politikus úgy véli, korábbi pártjának, a Jobbiknak kimagasló felelőssége van a kudarcos ellenzéki kampányban, mert elmulasztották a legfontosabbat: „olyan jobboldali ellenzéki szavazókat szállítani az összefogásnak, akiket a többi párt nem tud megszólítani”.

Bencsik János azt is elmondta, korábban pontosan látták, hogy szociális demagógiára és az Orbán Viktor elleni gyűlöletre nem lehet jobboldali ellenzéki politikát építeni.

Úgy is fogalmazhatok, hogy nem lehet gyurcsányabbnak lenni Gyurcsánynál. Jakab Pétert mégis meggyőzték arról, hogy ez lesz a jó taktika, és rá kell rabolni a DK-s hardcore ellenzéki szavazókra. Jöttek is szépen a lájkok a Facebookon, és ez sok embert megrészegített. Csak hát ez a baloldali törzsközönség a döntő pillanatban, amikor arról volt szó, ki vezesse az országot, a parizerlóbálás helyett az öt nyelven beszélő Dobrev Klárát választotta.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője már tavaly nyáron arra figyelmeztette a pártvezetést, hogy szavazatokat veszíthetnek.