Életveszélyben lehet M. Richárd a második sztrókja után

HUSZ2065
2022.04.18. 21:41
Válságos állapotban, közvetlen életveszélyben lehet M. Richárd a második sztrókja után – mondta a Blikknek egy, az ügyben nyilatkozó orvosszakértő.

A Dózsa György úti baleset miatt börtönbüntetését töltő M. Richárd múlt héten kapott sztrókot, miután decemberben már volt egy sztrókja. A mostani eset súlyosságát jelzi, hogy M. Richárd a jogi képviselője szerint eszméletlen állapotban került lélegeztetőgépre.

A férfi állapotáról a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a személyiségi jogai védelme érdekében nem adott részletesebb tájékoztatást. A Blikk azonban megkérdezett egy szakorvost arról, hogy két sztrók után milyen állapotban lehet most M. Richárd.

A szakértő azt mondta: az, hogy ilyen rövid időn belül másodszorra is sztrókot kapott, arra utal, hogy M. Richárd állapota alighanem válságos, és tartani lehet attól, hogy kómába esik vagy közvetlen életveszély alakul ki nála.

M. Richárdot a BvOP berettyóújfalui kórházában kezelik, és csak a jogi képviselőjét, valamint a börtönbüntetés alatt kapcsolattartóként megjelölt élettársát tájékoztatják állapotáról. Jogi képviselője, Mocsai Gergely ügyvéd már pénteken is azt mondta: M. Richárd 135 kilós súlyából 50 kilót vesztett az elmúlt hónapokban, és a börtönben nem sikerült kideríteni ennek okát. Emiatt kérte a büntetés felfüggesztését és azt, hogy ezáltal ügyfele szakorvoshoz mehessen a panaszaival, ám ezt a hatóságok nem engedélyezték.

(Borítókép: M. Richárd 2019. december 3-án. Fotó: Huszti István / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport