Orbán Viktor: A magyar szakmunkások nem fognak más országból sem jobb ajánlatot kapni

D MTI20220425002
2022.04.25. 16:11
A munkának és szakmunkának van jövője Magyarországon, akinek van tudása és szakmája, illetve kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem − hangsúlyozta a miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor a Hungexpón rendezett eseményen mondott köszöntőjében úgy fogalmazott: „a nemzeti erők soha nem látott mértékű támogatással” nyerték meg a parlamenti választást három hete, és a választók igent mondtak arra is, amit az elmúlt 12 évben a szakképzésben elért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt.

Emlékeztetett: már nyolcadik alkalommal lehet itt ezen a rendezvényen, és a résztvevőket mindig is arra biztatta, higgyenek abban, hogy

a munkának – és különösen a szakmunkának – van jövője Magyarországon.

Két jótanács összefoglalja, miért érdemes szakmát tanulni: amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni, és ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát – fogalmazott. Úgy értékelt: az élet igazolta, hogy az igényes munka a megélhetés legbiztosabb forrása, és a jövőben még inkább azzá válik majd.

Felhívta a figyelmet arra: bár igazságtalannak tűnhet, hogy még „alig ocsúdtunk fel” a koronavírus-járványból, máris „megkaptuk a nyakunkba” a szomszédban dúló háborút, ahelyett, hogy „kárhoztatnánk a körülményeket”, inkább erősítsük meg magunkat abban, hogy „akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem”.

A miniszterelnök megköszönte a pedagógusok munkáját

A kormányfő a fiataloknak azt üzente: új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és mindannyian „a ti munkátokra számítanak”. 

Kijelentette: aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában.

Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem

− tette hozzá.

A miniszterelnök a pedagógusoknak azt mondta: a sok fontos és hangzatos eredmény „nem jöhetett volna létre az önök munkája nélkül”. A magyar szakmunkások hazai és nemzetközi eredményei tanúskodnak róla, milyen kiváló oktatók és pedagógusok dolgoznak a magyar szakképzési rendszerben – vélekedett. Hozzátette: köszönet illeti őket az áldozatos munkájukért.

(Borítókép:  Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara XV. Szakma Sztár Fesztiváljának megnyitóján a budapesti Hungexpón 2022. április 25-én.  Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher)