Újabb buszokon lesz első ajtós felszállás hétvégétől

2022.05.03. 16:01
A 110-es és a 112-es buszok budai szakaszán is bevezeti a BKK az első ajtós felszállást, ami május 7-én lép életbe. Hétköznapokon azonban továbbra is a megszokott módon szállhatnak fel az utasok a két járatra, valamennyi ajtó igénybevételével.

Május 7-étől, szombattól csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 110-es és a 112-es buszok budai szakaszán, a Döbrentei tér és a Thomán István utca között – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ez a felszállási rend csak a budai szakaszon és csak hétvégén érvényes, a Bosnyák tér és a Március 15. tér között továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra.

Mint írják, a korábbi időszak tapasztalatait értékelve a Bosnyák tér és a Thomán István utca között közlekedő 110-es és 112-es buszok budai szakaszán vezetik be az első ajtós felszállási rendet.

A Thomán István utcai végállomás felé haladva a Döbrentei tér az első megálló, ahol a járművezetőnek fel kell mutatni a jegyeket, bérleteket. A Bosnyák tér felé a Thomán István utcától a Döbrentei térig csak az első, onnantól – a Március 15. tér és a Bosnyák tér közötti szakaszon – az összes ajtón fel lehet szállni.

Az intézkedés csak a hétvégi időszakra vonatkozik, így munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a két buszjárat budai szakaszán is – olvasható a közleményben.