622 forint lenne a benzin, ha nem lenne árstop

ZFC1862
2022.05.06. 18:11
Pénteken is nőtt az üzemanyag beszerzési ára. A nagykereskedelmi ár a benzin esetében bruttó 11 forinttal, míg a gázolaj bruttó 9 forinttal emelkedik.

Tovább emelkednek péntektől az üzemanyag-beszerzési árak. A benzin esetében bruttó 11, míg a gázolajnál bruttó 9 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár – írja a holtankoljak.hu. Ennek hatására emelkedik újra a piaci árú gázolaj ára és a prémium üzemanyag ára.

A 480 forintos ársapka nélkül az alábbi átlagárakon lehetne tankolni a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 622 forint/liter,
  • gázolaj: 708 forint/liter.

Legutóbb szerdán emelkedtek a beszerzési árak. Akkor a benzin bruttó 20, a gázolaj 25 forinttal lett drágább.

Július 1-jéig marad a benzinárstop

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2021. november 11-én jelentette be, hogy november 15-étől három hónapra rögzítik a benzinárakat.

Orbán Viktor február 13-án, az évértékelőjében jelentette be: május 15-éig marad a befagyasztott üzemanyagár, majd április 27-én közölte: a kormányülésen ismét döntöttek az árstop sorsáról, amely értelmében július 1-jéig továbbra is legfeljebb 480 forint lehet a benzin és a gázolaj literenkénti ára.

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családokat az áremelkedések következményeitől, ezért alkalmazunk árstopokat

– közölte a miniszterelnök.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója korábban azt mondta: biztosan nem lesz olyan lépés, hogy egyik napról a másikra vezetik ki a hatósági árat, lépcsőzetes kivezetésre számít.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)