Dmitrij Medvegyev szerint Orbán Viktor bátor lépést tett Európáért

D MTI20220329016
2022.05.06. 14:33
A korábbi orosz elnök szakadék felé haladó csordának nevezte az Európai Uniót

Orbán Viktor bátor lépést tett azzal, hogy „nem támogatja a pusztító orosz energiambargót és az őrült szankciókat az egyházi szereplőkkel szemben” – írta a Telegramon Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök és miniszterelnök, aki jelenleg Vlagyimir Putyin alelnöke az orosz biztonsági tanácsban.

Úgy tűnik, a legértelmesebb uniós vezetők belefáradtak abba, hogy az európai csordával együtt csendben a szakadék felé haladjanak, amelyet egy amerikai pásztor vezet a vágóhídra. Lássuk, mit tesz a pásztor, és persze hogy fog viselkedni a nyáj többi része, amely kész feláldozni magát azért, hogy a pásztor jóllakjon

– írta Medvegyev. 

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiónak nyilatkozva úgy fogalmazott: az Európai Bizottság olajembargóról szóló javaslata Magyarország számára felér egy atombombával.  A miniszterelnök kijelentette: elutasítja a Kirill pátriárka szankcionálására vonatkozó terveket is. 

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke Makón Lázár János országgyűlési képviselő kormánypárti képviselőjelölt utcafórumán 2022. március 29-én. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI)