A XII. önkormányzat feljelentést tett a Böszörményi úti épületomlás miatt

20220516182746 PAP 7325
2022.05.17. 15:29
Gondatlan veszélyeztetés miatt a XII. kerületi önkormányzat is feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében. Erről Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.

Amint arról kedden beszámoltunk, a bontásra kijelölt Böszörményi út 20–22. számú épület bontása közben baleset történt, a homlokzat felső emeleti része leszakadt, a törmelék pedig kizuhant a közterületre.

Pokorni Zoltán megengedhetetlennek tartotta, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát, ezért azt közölte, hogy 

az önkormányzat leállíttatta a bontási munkálatokat; tulajdonosi jogkörben eljárva a Böszörményi úti projektcég értesítette az alvállalkozót, az Alba-Fém Kft.-t, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytathatja a bontást. A bontás csak akkor folytatható, ha garantált a biztonság.

Az MTI tudósítása szerint szólt arról is, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg talán ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt, csak egy-két autóban keletkezett kár. (Ezt a beruházó közösségi oldalán  megerősítette .)

Mint ismeretes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben.

A beruházó BBSZ Ingatlan 2022 Kft. a mai napon jelezte, hogy éjszakai munkavégzéssel elhárította a Böszörményi úti irodaház homlokzatának beomlásával keletkezett veszélyhelyzetet.

(Borítókép: Leomlott egy épület homlokzati része a Böszörményi úton 2022. május 16-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport