Kövér László fogadta az osztrák Szövetségi Tanács elnökét

D KOS20220527003
2022.05.27. 16:04
Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta a meghívására hivatalos látogatásra Budapestre érkező Christine Schwarz-Fuchsot, az osztrák Szövetségi Tanács (Bundesrat) elnökét pénteken.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a megbeszélésen szó volt a két parlament közötti hagyományosan jó kapcsolatról, a szakbizottságok és a baráti tagozatok szoros együttműködéséről, Ausztria és Magyarország kiemelkedő gazdasági kapcsolatairól, az illegális migráció megfékezésére tett közös erőfeszítésekről, a demográfiai helyzetről, az energiaválságról és az Európai Unió jövőjét meghatározó kihívásokról.

Hozzátették: Kövér László és Christine Schwarz-Fuchs áttekintette az ukrán–orosz háború menekültjeinek nyújtott humanitárius teendőket, a kárpátaljai magyarság helyzetét és az Afrikát fenyegető gabonahiány következtében kialakuló újabb migrációs hullám veszélyét.

Nagyra becsüljük az őszinte, rendszeres párbeszédet, mely az érzékeny kérdések tisztázását is lehetővé teszi. Ebben a szellemben törekszünk az együttműködés erősítésére kétoldalú, regionális és európai szinten is

– fogalmazott Kövér László. A közlemény szerint az Országgyűlés elnöke azt is kijelentette, hogy Magyarország fontos politikai és gazdasági partnerként, sok európai ügyben pedig szövetségesként tekint Ausztriára.

(Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadja Christine Schwarz-Fuchsot, az osztrák parlament felsőházának [Szövetségi Tanács, Bundesrat] elnökét az Országház előtt 2022. május 27-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)