Hamupipőkeként menekült az áruházi rabló

2022.06.02. 15:12
Menekülés közben az elkövető által elhagyott fél pár cipő tökéletesen illett az autóban szunyókáló kulcsi férfi lábára, aki egy dunaújvárosi áruház kasszáját próbálta kirabolni.

Egy dunaújvárosi áruház vezetője június 1-jén éjjel fél 1 körül telefonon szólt munkatársának, hogy az üzlet védelmi rendszere riasztott, ezért azt kéri tőle, derítse ki az okát. A nő nem késlekedett, élettársával együtt öt perc múlva már a helyszínen volt. Miközben megpróbálták a bejárati ajtót kulccsal nyitni, hallották, hogy valaki az üzletben a kasszát átugorva a vészkijárat irányába futásnak ered, majd az utcán elmenekül.

A betörésről érkezett bejelentést követően a tevékenységirányítási központ soron kívül riasztotta a rendőri egységeket. A tolvajról a szemtanúk elmondták, hogy vékony testalkatú, mozgásából ítélve húsz év körüli férfi, aki sötét színű kapucnis felsőt, hosszú nadrágot viselt.

Az arcát nem látták, azt azonban igen, amint futás közben az egyik cipőjét hátrahagyta.

Az elhagyott fél pár lábbelit megtalálták, amely alapján a keresést segítő kutya a nyomozókat egy parkoló autóhoz vezette. A jármű jobb első ülésén szunyókálva találták meg a 19 éves kulcsi férfit, akinek jobb lábáról hiányzott a hátrahagyott cipő, és öltözete a szemtanúk elmondásával megegyezett – írja a Police.hu.

A férfi notórius lopkodó

Az elkövető az áruház vészkijáratának lemezajtaját felfeszítve jutott be az üzletbe, ahonnan nem vitt el semmit, mert cselekményében megzavarták. A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét elfogták, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították.

Kiderítették, hogy a férfi összefüggésbe hozható egy előző napon szintén Dunaújvárosban elkövetett lakásbetöréssel, ahonnan bankkártyát, ékszereket, elektronikai termékeket loptak el.

A kulcsi férfit így már két bűncselekmény – lopás vétség kísérlete és lopás bűntett – elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.