Átadták a Bátor Tábor új, kerekesszékkel is használható magaskötélpályáját

2022.06.04. 16:30
A magasságot és a félelmeiket is legyőzhetik az új magaskötélpályán a Bátor Táborban részt vevő kerekesszékes résztvevők.

Átadták a Bátor Tábor új, modern, kerekesszékkel is használható magaskötélpályáját – közölte az alapítvány szombaton az MTI-vel.

A Bátor Tábor 2001 óta kínál ingyenes élményterápiás programokat súlyosan és krónikusan beteg gyerekeknek és családjuknak. A tábori élményterápiás programok fontos elemét képezi a Bátorkodópályának nevezett magaskötélpálya, ahol a táborozók nemcsak a magasságot, de félelmeiket is legyőzhetik. Ezekből a sikerélményekből pedig erőt meríthetnek a betegséggel való küzdelemhez is – olvasható a közleményben.

Mint írják, összesen 14 darab 12 méteres oszlop adja az új pálya alapját, ezek közé 9 és 6 méter magasan is egy-egy kör akadálypálya van kifeszítve. A 6 méter magasban lévő pálya egy része akadálymentesített, valamint erről a platformról indul az erdőn keresztül vezető csúszópálya is, melyet így kerekesszékes táborozók is kipróbálhatnak.

Emellett az óriáshinta is megújult, amely akár 9 méter magasról is indítható, sőt egymás melletti tandemhintázásra is lehetőséget biztosít. A szintén új mászófalat drótkötelek tartják, így az is ad egy kis pluszizgalmat, hogy mászás közben mozognak a táblák.

Újra lehet rekesztornyot építeni, sőt a táborban a pelenkaoszlopnak becézett, 8 méter magas oszlopot is újraépítették, így azt is meg lehet mászni, majd onnan leugorva átélni a repülés szabadságát.

Az újratervezett elemek mellett újdonság az is, hogy a Bátorkodópályát automata biztosítási rendszerrel szerelték fel. A pálya felépítését több mint 1500 magánember és csaknem 20 vállalat támogatta. Az E.ON Hungária Csoport főtámogatóként 10 millió forinttal járult hozzá az új pálya létrehozásához.