A főváros a fogyasztás csökkentésével kompenzálná a drágább rezsit

2022.06.08. 06:47 Módosítva: 2022.06.08. 06:47
Reagált a Főpolgármesteri Hivatal az önkormányzatok rezsicsökkentésből való kizárására, már van kész tervük a megoldásra.

Mint ismert, a kormány a hétvégén jelentette be, hogy a rezsicsökkentésből kizárják az önkormányzatokat és a cégeket. Sok önkormányzat nem tudja, hogyan fogja kigazdálkodni így a magasabb energiaárakat. A fővárosban azonnali közgyűlést hívtak össze, egy olyan intézkedési csomag kidolgozására, ami segít lefaragni a megemelkedett rezsiköltségekből, a tervezetet a legnagyobb fogyasztású fővárosi cégekkel együttműködve fogják elkészíteni. 

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „A Városházán a rezsiválság pusztító hatásainak mérsékléséről és az energiahatékony város megteremtéséről tárgyaltak; megállapodtak rövid és középtávú intézkedési csomagban.”

A részletekről egyelőre nem számoltak be, csak annyit közöltek, hogy a fogyasztás csökkentése és a főváros energiatermelési képességének növelése a céljuk. 

A kormány legutóbbi bejelentése szerint a rezsicsökkentés jelenlegi formájának megszüntetése olyan közszolgáltatásokat is érint, amelyeket nem leépíteni, hanem fejleszteni kell, és amelyeket a főváros fejleszteni is fog

– tették hozzá.