Miért kerülik el a taxisok a VII. kerületet?

2022.06.10. 06:24
Ha csak tehetik, elkerülik a taxisok Belső-Erzsébetvárost. A közlekedést ellehetetlenítő „forgalomcsillapítási mintaprojekt” miatt a sofőrök még trükközni is képesek, csak ne kelljen bemenniük a Niedermüller-labirintusba – állítja a Metropol.

A lapnak megszólalók közt volt, aki azt állította, hogy már a saját lakását se tudja megközelíteni, mióta 2020 áprilisában Niedermüller Péter, a városrész polgármestere meghirdette Belső-Erzsébetváros fokozatos autómentesítését.

A városrész vezetője az intézkedésekkel azt szerette volna elérni, hogy a VII. kerület Nagykörút és Kiskörút közé eső részét elkerülje a városon áthaladó forgalom. A Metropol szerint a „forgalomcsillapítás” a legtöbb helyen azt jelenti, hogy az adott egyirányú utca egy rövid szakaszát ellenkező irányúra fordították. Így akadályozzák az utca forgalmát, amitől azt remélik, hogy az autósoknak elmegy a kedvük az áthaladástól. Az ellehetetlenített utcából az autós forgalom így a környező, kisebb utcákba áramlott, ami miatt az ott élők több mint egy éve háborognak. 

A lap azt állítja, hogy a belső utcák egyirányúsítása miatt az utasokat vivő taxisok könnyen óriási, váratlan kerülőkre kényszerülnek, ami viszont büntetéssel járhat, ha elkésnek a címről, vagy nem juttatják el a legrövidebb úton a céljához az utast.