Ingyen juthatnak Nemes Nagy Ágnes-kötethez a diákok

C  TO19850603010
2022.06.10. 10:38
Tízezer Nemes Nagy Ágnes-kötethez juthatnak hozzá a diákigazolvánnyal rendelkezők térítésmentesen.

Középiskolásoknak és gimnazistáknak osztanak ki tízezer példányban Nemes Nagy Ágnes-köteteket a költőnő születésének 100. évfordulója alkalmából. A Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. a 20. század egyik legjelentősebb alkotójának verseiből és prózaműveiből állította össze a kötetet.

Azok a középiskolások, főiskolások és egyetemisták, akik érvényes diákigazolvánnyal rendelkeznek, június 10-től térítésmentesen juthatnak hozzá a kötethez. A kezdeményezés célja, hogy minél több fiatal olvasóhoz jusson el a 20. századi magyar irodalom. Nemes Nagy Ágnes a korszak egyik legnagyobb alakja, és lírái, esszéi még a mai napig nagy hatással vannak az olvasókra – írta meg a Könyves Magazin.

A Szilánkos fényjelek című kötet Ferencz Győző szerkesztésében jelenik meg, és kereskedelmi forgalomba nem fog kerülni.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. elkötelezett támogatója a magyar kultúrának, melynek gazdagságához Nemes Nagy Ágnes felbecsülhetetlen mértékben járult hozzá. Születésének 100. évfordulóján rá emlékezünk ezzel a kötettel, melyben prózája és lírája előtt egyaránt tisztelgünk

– nyilatkozta Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója. A fiatalok a könyveket a Libri 55 könyvesboltjában vagy az Ünnepi Könyvhét helyszínein vehetik át.

(Borítókép: Nemes Nagy Ágnes költő, író, műfordító otthonában 1985. június 3-án. Fotó: Tóth István Csaba / MTI)