Több mint 60 éves villamos áll forgalomba a fővárosban

1820
2022.06.10. 13:15
Ezen a hétvégén forgalomba áll az egyirányú Bengáli, a nosztalgiavillamos és a városnéző villamos is.

Ezen a hétvégén felújítása után először szállít utasokat június 11-én, szombaton az egyirányú Bengáli Budapesten. A 3720-as pályaszámú villamossal már többször találkozhattak a fővárosiak, de a mostani hétvége az első alkalom arra, hogy utazhassanak az FVV csuklós villamosának prototípusán. Az N18-as útvonalon fog közlekedni a Szent János Kórház és a Csóka utca között – számolt be a BKK.

A jármű több mint hatvan éve, 1961-ben állt forgalomba először. Már abban az időben is nagy feltűnést keltett a modern formájával és különleges színvilágával.

Szokatlan látvány lehet, ugyanis csak az egyik oldalán vannak ajtók, és egy vezetőállása van. 

Nosztalgiavillamos is közlekedni fog a hétvégén

Emellett egész hétvégén közlekedik az N19-es nosztalgiavillamos is a Deák Ferenc tér – Szent Gellért tér – Katinyi mártírok parkja útvonalon. Ezen a hétvégén egy több mint százéves BKVT S típusú motorkocsival, a Budapest Székesfővárosi Közlekedési Rt. időszak egyik jellemző járművével, az 1820-as pályaszámú villamossal utazhatnak az érdeklődők.

A 19-es villamos vonalán pedig a városnéző villamos fog közlekedni a hétvégén, ahol angol és magyar nyelvű tájékoztatók hangzanak el Budapest nevezetességeiről. 

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni. A városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, -napijeggyel vagy -bérlettel használható.

(Borítókép: BKK)