Ámokfutásba kezdett egy fiatal, miután kirúgták a munkahelyéről

2022.06.13. 12:06
A Győri Járásbíróság hoz döntést annak a fiatalembernek az ügyében, aki elbocsátása után gyors egymásutánban öt bűncselekményt követett el.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi nem tudta feldolgozni, hogy tavaly ősszel azonnali hatállyal elbocsátották a munkahelyéről, amely egy győri bevásárlóközpontban volt. Először sírva könyörgött az üzletvezetőnek, hogy gondolja meg magát, közben a fejét a falba verte. Rimánkodása azonban süket fülekre talált, amin felbőszítette magát. A boltot elhagyva a férfi előbb rákiabált egy szemből érkező nőre, majd egy másik járókelőt szándékosan, nagy erővel meglökött, a parkolóba érve pedig egy harmadik személyt is arrébb taszajtott.

Ennyivel azonban nem érte be, az utcára kiérve egy nőt hátulról nekilökött és nekiszorított egy parkoló járműnek, megszorította a nyakát, és pénzének átadására szólította fel. A nőnek sikerült kiszabadulnia a szorításból, ekkor a férfi megragadta a nő táskáját és megpróbálta kitépni a kezéből, de hoppon maradt. Az utcán tovább haladva egy másik gyalogost is megállított, a nő elé állt, és pénzt kezdett követelni tőle. Közben azzal fenyegetőzött, hogy ha kiabálni mer, akkor bántani fogja. Ekkor tűnt fel a közelükben egy újabb nő, akire a férfi rákiáltott, hogy álljon meg, majd utánaindult. Értéket azonban tőle sem vett el.

Röviddel ezután a férfi utolért és hátulról fellökött egy 84 éves hölgyet, majd megragadta a néni táskáját, és azt az idős hölggyel együtt húzta a földön, miközben azt kiabálta, hogy agyonveri, ha nem adja oda neki a táskáját. Az idős hölgyet a férfi bántalmazta is, kétszer beletalpalt a sértett jobb combjába, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva ezzel neki. A táskát végül megszerezte, de a hölgy segítségére siető járókelők visszaszerezték azt.

A letartóztatásban lévő vádlott az elkövetett bűncselekmények ismeretében akár 15 év szabadságvesztésben is részesülhet, közölte az ügyészség.