Katonai konvoj, sártömeg, balesetek – ez vár ma az autósokra az utakon

2022.06.13. 07:41
Több szakaszon is sűrű a forgalom Budapest felé, de sávzárások és eső utáni sártömeg is nehezíti a forgalmat az Útinform tájékoztatása szerint.

A sávzárás ugyan megszűnt, de továbbra is több kilométeres a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán Bag térségében, a 39-es kilométernél. Az érintett szakaszon korábban több jármű is karambolozott – írja az Útinform.

Sokan haladnak a főváros felé a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre között, továbbá a 31-es főúton Maglódtól és az 51-es főúton Dunaharasztitól.

Június 13–15. között katonai menetoszlop halad át Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Hajdú-Bihar megye útjain, ezért a Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják.

Az M1-es autópályán burkolatot javítanak Győr elkerülő szakaszán, ezért a 123-as és a 125-ös kilométer között terelést építettek ki. A Budapest felé vezető oldalon a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján lehet autózni, míg Hegyeshalom felé a külső és a leállósáv járható.

A Dunakanyarban, a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között az elmúlt napokban a hirtelen lezúduló csapadék miatt nagy mennyiségű sár és hordalék került a burkolatra, ezért a 18-as kilométernél a főút továbbra is zárva van.

Fegyvernek átkelési szakaszán, a 4-es főút 128-as kilométerénél körforgalmúvá alakítják át a Tiszaroffra és az Örményesre vezető összekötő út csomópontját. A munkavégzés idejére a fél útpályát lezárták.

Nappal jelzőőr, éjszaka jelzőlámpa irányítja a járműveket. A nagy forgalmú tranzitfőúton napközben torlódások is előfordulhatnak.