18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megszólalt az iskolában összeeső hatvani fiú édesanyja

2022.06.15. 06:28
Súlyfelesleggel küzdött a hétfő reggel egy hatvani iskolában életét veszítő 14 éves fiú. Édesanyja nemrég elárulta, hogy fiának szívelégtelensége volt, de azt is elmondta, hogy gyermeke túlsúlya egy családi tragédia miatt lelki eredetű volt.

Szívelégtelenségben halhatott meg édesanyja szerint az a 14 éves fiú, aki még hétfő reggel vesztette életét az egyik hatvani általános iskolában. A fiú néhány perccel nyolc óra előtt érkezett meg az intézménybe.

Ezután leült a padjához, majd hirtelen rosszul lett, és onnantól semmire sem reagált. Újraélesztését a helyszínen tartózkodók kezdték meg, a kiérkező mentőegységek pedig emelt szinten folytatták a beavatkozást. Életéért azonban hiába küzdöttek, már nem lehetett megmenteni.

A fiú édesanyja nemrég az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy 14 éves fia szívelégtelenségben halhatott meg. A fiatal súlyfelesleggel is küzdött, szívzöreje és szívelégtelensége volt, ezért sokat kellett feljárni vele Budapestre vizsgálatok miatt.

Az asszony férje halála után egyedül nevelte a fiút, és noha szerény körülmények között, a gyermek szívbetegségére mindig igyekeztek figyelni. Az édesanya elmondása szerint fiánál lelki okok miatt alakult ki a túlsúly, édesapja halálát ugyanis nem volt képes feldolgozni.

A nő a csatornának azt is elárulta, hogy fia korábban sosem lett rosszul, többször vettek részt kontrollvizsgálatokon, gyógyszert sem kellett szednie. Az asszony azokat a híreket is cáfolta, hogy a tragédia előtt gyermeke energiaitalt fogyasztott volna, eleve ritkán ivott hasonlókat.

Az RTL Klub hírműsorának beszámolója szerint a fiú halálának pontos oka csak később fog kiderülni, az édesanyának csak azt mondták, valószínűleg szívleállás történt.