Engedély nélkül árusított lőszert egy budapesti fegyverboltos

2022.06.15. 19:59
Őrizetbe vettek egy ötvenéves budapesti fegyverboltost, aki olyan lőszereket árusított, amelyekre nem volt engedélye, és olyan fegyvereket tartott, amelyek nem szerepelnek a magyar nyilvántartásban.

A hatóság beszámolója szerint tartózkodási helyén, Nógrádkövesden fogtak el egy férfit, aki engedély nélkül árusított lőszert, valamint a nyilvántartásban nem szereplő fegyvereket. A Budapesten működő boltját a rendőrség zár alá vette.

A közlemény szerint a férfi egy fegyverüzlet tulajdonosaként februárban és márciusban Budapesten értékesített 5500, áprilisban pedig egy másik vásárlónak 1000 lőszert. Az első esetben nem volt engedélye olyan kaliberű lőszer tartására, a második esetben pedig a vevő nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel.

Így tehát a férfi a fegyverbolt tulajdonosaként szándékosan megsértette a lőfegyverkereskedelemre vonatkozó törvényt.

A nyomozók 14 golyós lőfegyvert, 24 maroklőfegyvert és mintegy 10 ezer különféle kaliberű lőszert foglaltak le a férfinél tartott házkutatáskor.

A megyei rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel többrendbeli visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A férfit őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását – közölte a rendőrség honlapján.