Kifogyott az üzemanyag, így lebukott a rakodógéptolvaj Velencén

2022.06.15. 19:07
Építési területről lopott egy rakodógépet a hajdúsámsoni férfi Gárdonyban, majd Érden szerette volna eladni a lopott járművet, de nem tartott ki addig az üzemanyag. Velencén találták meg.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított eljárást, miután május 31-én bejelentés érkezett arról, hogy egy Gárdony belterületén található építési területről ismeretlen személy eltulajdonított egy munkagépet.

Az elsődleges eljárási cselekmények alatt a rendőrök kiterjedt adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként alig egy nappal később, június 1-jén délelőtt egy velencei parkolóban megtalálták az ellopott rakodógépet.

Bevallotta a terveit a rakodógéppel

A nyomozók az eljárásban megtekintették, elemezték a rendelkezésre álló kamerafelvételeket, melyek segítségével azonosították, majd június 14-én délután elfogták a 45 éves hajdúsámsoni elkövetőt. 

A férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, és bevallotta, hogy a munkagépet Érden szerette volna tovább értékesíteni, ezért indult el vele, azonban Velencénél észrevette, hogy úti célja eléréséig nem lesz elegendő az üzemanyag, ezért inkább Velencén egy parkolóban hátrahagyta a lopott építési munkagépet, melyet a rendőrség visszaadott jogos tulajdonosának.