Több mint 150 határsértőt tartóztattak fel az éjszaka Csongrádban

2022.06.16. 08:10
Csütörtökre virradó éjjel 177 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Csongrád-Csanád megyében, ahol két embercsempészt is elfogtak.

Hét csoportban összesen 177 határsértőt tartóztattak fel csütörtökre virradóra Csongrád-Csanád megyében a magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal, valamint a katonákkal és az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve, és két embercsempészt is elfogtak – közölte a rendőrség

A tájékoztatás szerint a Röszke, Ásotthalom és Szeged területén feltartóztatott csoportok tagjai az ellenőrzéskor szír, tunéziai, török, marokkói, afgán, bangladesi, szomáliai, indiai és pakisztáni állampolgárnak, illetve palesztinnak vallották magukat.

A járőrök éjfél előtt Mórahalmon ellenőriztek egy francia rendszámú személyautót, amit egy francia férfi vezetett. A járműben rajta kívül még négy férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Három órával később a rendőrök Ásotthalom külterületén állítottak meg egy német rendszámú autót a polgárőrök jelzése alapján, amit egy török férfi vezetett.

A járműben rajta kívül még öt férfi utazott, akik török állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök a 23 és 45 éves sofőrt előállították, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.