18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Életfogytiglanit kapott az élettársát megölő szatmári férfi

2022.06.17. 13:21
A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta azzal a vádlottal szemben, akit a Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt.

Az ügyészség sajtóközleményében azt írja, egy 34 éves férfi az élettársával és leánygyermekükkel egy szatmári faluban élt, amikor kapcsolatuk megromlott, ezért a fiatalasszony úgy döntött, új kapcsolatot kezd. A férfi emiatt később féltékeny lett, rendszeresen zaklatta és bántalmazta a nőt.

A vádlott tavaly májusban hajnalban tért haza, és azonnal bántalmazni kezdte az ajtót nyitó asszonyt, majd a menekülő nőt tapétavágóval testszerte megvágta és megszúrta. Eközben a 15 éves lánygyermekük telefonon a nagyszüleitől kért segítséget, és a konyhából egy 19 centiméteres pengéjű kést vett magához azért, hogy édesanyja segítségére siessen. Azonban az őrjöngő férfi elvette a kést, arcon ütötte a lányt, és a már földön fekvő fiatalasszonyt többször megszúrta. Az élettárs a helyszínen meghalt.

A tinédzser az ablakon keresztül menekült

A lánynak az ablakon keresztül sikerült elmenekülnie a házból. Akkor érkezett a helyszínre a nő apja, aki látta, hogy a férfi az élettelen testet döfködi, majd hasba szúrta magát. Az elkövető késsel csapkodva a férfi homlokát is megvágta, eközben családtagjai a bejárati ajtót egy csákánnyal betörték. A helyszínre érkező rendőrség a vádlottat őrizetbe vette.

A férfi vallomása szerint a tapétavágóval csupán védekezett, és teljes önkívületi állapotban nem volt tudatában annak, mit csinál. A tárgyaláson is meghallgatott elmeorvos szakértők azonban cáfolták ezt a védekezést.

Az ügyészség álláspontja szerint életfogytig tartó szabadságvesztés tettarányos a büntetés, amelyből a vádlott leghamarabb 27 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra.