Orbán Viktor elmondta, hogy mi lehet a háborús infláció egyetlen ellenszere

D MTI20220623001
2022.06.23. 17:05
A magyar kormányfő Brüsszelből jelentkezett be, a program ismertetése után arról is beszélt, hogy mit támogatnak és mire mondanak nemet.

Itt vagyunk Brüsszelben az uniós vezetők tanácskozásán, délelőtt megvolt a nyugat-balkáni vezetőkkel történő tárgyalás – közölte Facebookra feltöltött videójában Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök a további programot is összefoglalta: délután következik Ukrajna és a háborús helyzet áttekintése, holnap pedig „kellő mélységben és hosszúságban” megtárgyalják az európai gazdasági helyzetet, amely a kormányfő szerint egyáltalán nem rózsás.

Európa szenved. Szenved a háborús inflációtól és szenved a háborús gazdasági válságtól. Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk. Márpedig a háború mellett a szankció az oka a gazdasági bajoknak 

– fejtette ki Orbán Viktor, hozzátéve: nem újabb szankciókra, hanem békére van szükség, mert háborús infláció egyetlen ellenszere a béke”.

A kormányfő arra is kitért, hogy igent mondanak Ukrajna európai uniós tagságára, igent mondanak a békére, de nemet mondanak a további szankciókra.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök [j] és Kiril Petkov bolgár kormányfő az Európai Unió és a Nyugat-Balkán csúcsértekezletén 2022. június 23-án. Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)  • Hírek
  • Lakáshitel