A mentőszolgálattal indított kampányt a Magyar Posta a hiányos címek pótlásáért

2022.06.24. 06:37
Az Országos Mentőszolgálat támogatásával indít figyelemfelhívó kampányt a Magyar Posta a hiányos ház- és ajtószámok, valamit nevek és levélszekrények pótlásáért.

A közlemény szerint a postai kézbesítés sok helyen azért ütközik nehézségbe, mert az ingatlanokon nincsenek pontosan megjelölve a címadatok, ami a kézbesítés sikeressége mellett a mentők munkáját is megnehezíti.

A Magyar Posta Zrt. ezért nagyszabású figyelemfelhívó kampányt indít az Országos Mentőszolgálat támogatásával „Segíts, hogy megtaláljunk!” néven, amellyel azt kívánják jelezni, hogy a kézbesítésnél milyen fontos szerepe van a házszámnak és a többi adatnak.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője közölte: a vállalat arra kér mindenkit, bizonyosodjon meg arról, hogy jól látható a házszáma vagy az ajtószáma, a lakásban lakók neve, van zárható, névvel ellátott postaládája, valamint működő csengője.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról is beszélt, hogy a mentők naponta több száz olyan riasztást kapnak, ahol minden perc, sőt minden másodperc számít, mert újraélesztésre vagy más életmentő beavatkozásra van szükség.

A cím megtalálása még GPS segítségével sem egyszerű. Ha hiányzik az utcanévtábla, nincs kint a házszám, a lépcsőház betűjele vagy az egyéb jelölés, akkor a keresgélés percekig is tarthat, és az időveszteség életekbe kerülhet

– tette hozzá.