Futárszolgálattal szállíttatta ki a drogot egy sárospataki férfi, lecsaptak rá a rendőrök

2022.06.26. 09:42
Egy hónap alatt sikerült elfognia a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak annak a kábítószer-kereskedési ügynek az érintettjeit, ahol az egyik férfi felesége nevére rendelve szállíttatta ki a drogot a futárszolgálattal.

Még május 20-án indult büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztályán új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt – közölte a rendőrség.

A nyomozók ugyanis arról értesültek, hogy egy sárospataki férfi külföldről kábítószert szerez be, amit aztán több megyében, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is értékesít dílerek részére.

A nyomozáskor az is kiderült, hogy 36 éves B. Arnold egyik rokonát, B. Sándort is bevonta az illegális üzelmekbe. A drogot ráadásul – amit felesége nevére rendelt egy külföldi weboldalon – futárszolgálattal szállíttatta ki a rokona címére. Ezt utána rajta keresztül értékesítette egy baktalórántházi dílernek.

B. Arnoldra, B. Sándorra, valamint a velük kapcsolatban álló 36 éves B. Tiborra a rendőrök azután ütöttek rajta, hogy B. Tibor átvette a drogot B. Sándortól.

Az akcióban a KR NNI Miskolci Osztályán és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán kívül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Támogató Alosztálya, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési egysége és a Borsod-Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk MEKTA bevetési egysége is részt vett.

B. Tibort június 24-én a II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon fogták el, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye határán egy vele egy autóban utazó férfival.

A járműben több mint egy kilogramm barna kristályos anyagot találtak, majd foglaltak le a rendőrök.

Elfogását követően baktalórántházi lakásában is házkutatást végeztek, ahol porciózáshoz használatos digitális mérlegeket, illetve tasakokat találtak. Emellett vagyonvisszaszerzési céllal egy nagy értékű gépkocsit, valamint három aranygyűrűt is lefoglaltak tőle.

A büntetőeljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le vele szemben. Gyanúsítotti kihallgatását követően a nyíregyházi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A KR NNI miskolci nyomozói a két férfit B. Tiborral egy időben fogták el, majd az ő sárospataki lakásaikban is kutatást tartottak. Összesen 4 és fél kilogramm barna kristályos anyagot foglaltak le náluk. Ugyanolyat, mint amit a nyíregyházi rendőrök B. Tibor autójában találtak.

Ezen kívül a két lakásban volt még fehér por és zöld növényi törmelék is, valamint nagy mennyiségben simítózáras tasakok és több mint 6 millió forint készpénz.

A lefoglalt drog feketepiaci értéke közel 20 millió forint. Az akcióval a rendőrség 20 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A rendőrség közleményben azt írta, hogy a gyanúsították száma a jövőben még bővülhet, ugyanis a nyomozók még vizsgálják, kivel állhatott kapcsolatban a három férfi.  • Tippek
  • Megtakarítás