2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Tornázott és vizelt egy robogós az autópályán, majdnem elütötték

2022.06.27. 12:54
A Magyar Közút közzétett egy videót, amelyen az látszik, hogy egy robogós a közlekedési szabályokat megszegve az autópályán haladt, miközben kis híján elütötték.

A motoros az M85-ösről hajtott fel az M1-esre, ahol Hegyeshalom irányába ment tovább. A térfigyelő kamerák felvételén látszik, hogy szinte végig a leállósávon vagy autóöblökben haladt, és amikor elfáradt menet közben,

akkor fogta magát, és megállt egyet tornázni a száguldó autók mellett.

A robogós az autópályán lévő csomópontoknál, lehajtóknál is úgy ment egyenesen, mintha teljesen egyedül lenne ott.

Emiatt az egyik csomopontnál akár két kamion is elüthette volna.

Ráadásul utána forgalomtól elzárt területen, záróvonalon is áthajtott. Később aztán megállt a leállósávban, mert vizelnie kellett, de pont ekkor érték utol a rendőrök, akiket már korábban riasztottak a kamerás felvételek alapján a Magyar Közút munkatársai. A rendőrök a leállósávon keresztül lekísérték őt az autópályáról.

A Magyar Közút kiemelte, hogy segédmotoros kerékpár – bár motoros járműnek minősül – nem közlekedhet autópályán vagy autóúton. A leállósávot pedig a többi járművel is csak műszaki hiba esetén lehet használni, azon folyamatosan haladni tilos, akárcsak a záróvonalakon, forgalomtól elzárt területeken áthaladni. Az autósokat pedig arra kérték, hogy mindig legyenek résen, mert bármikor a közelükbe tévedhet egy ehhez hasonló robogós.