Orbán Viktor a vietnámi nemzetgyűlés elnökével tárgyalt

2022.06.28. 12:18
Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Vuong Dinh Hue-t, a vietnámi nemzetgyűlés elnökét. A megbeszélésen a két ország közötti együttműködés elmélyítéséről volt szó.

Vuong Dinh Hue személyesen is gratulált Orbán Viktornak az elsöprő választási győzelemhez, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a magyar kormány munkája során a magyar emberek, a magyar nép érdekeit helyezi az első helyre – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyaláson – melyen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter is – elégedetten állapították meg, hogy immár minden évben 200 vietnámi diák tanulhat ösztöndíjjal Magyarországon, és növekszik a két ország kereskedelmi volumene is.

A magyar és a vietnámi fél is nyitott az együttműködés fokozására a katonai biztonság, a hadiipar, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar területén is – hangzott el.