Változik a villamosok hétvégi menetrendje

BJASZ20120116020
2022.06.29. 12:44
Több villamos menetrendje is változik a hétvégén. A 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén, míg pénteken és szombaton a Népszínház utcában változik a menetrend.

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

  • A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9–10-én, szombat–vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-es, 6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között.
  • A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-es, 6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni.
  • Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd.

A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik.

A vágányok karbantartása miatt pénteken és szombaton változik a villamosok közlekedése a Népszínház utcában is. A BKK azt írta, hogy a 28-as, 28A és 62-es villamos módosított útvonalon a Keleti pályaudvarig, a 37-es és a 37A villamos pedig csak a Magdolna utcáig jár.

  • A hétvégén a 28-as és a 28A villamos a Keleti pályaudvar M és az Izraelita temető, illetve Új köztemető között közlekedik.
  • A 37-es és a 37A villamos rövidített útvonalon, a Magdolna utca és az Újköztemető, illetve Sörgyár között jár.
  • A 62-es villamos a Keleti pályaudvar M és Rákospalota, MÁV-telep között közlekedik.

A hétvégén a Népszínház utcai villamosok helyett 28-as villamospótló buszjárat közlekedik a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között. A pótlóbuszról a villamosokra a Magdolna utca megállóhelyen, a 28-as és 62-es villamosokról a pótlóbuszra pedig az Orczy térnél lehet átszállni.

Kőbánya felől a belváros a 9-es busszal, illetve átszállással trolibuszokkal is megközelíthető, míg a Népszínház utca környékéről a 99-es és a 217E buszok biztosítanak alternatív eljutási lehetőséget a közlekedőknek.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)  • Hírek
  • Személyi kölcsön