Leváltják Fekete-Győr Andrást a Momentum frakciójának éléről

DSC7372
2022.07.06. 09:18
Fekete-Győr András a Momentum alapítójaként és országgyűlési képviselőjeként a továbbiakban is a párt meghatározó politikusa marad.

A Momentum elnöksége a párt parlamenti frakciójával egyeztetve úgy döntött, hogy a párt ideális működése és hatékony munkaszervezése érdekében a tavaszi ülésszakot követően személyi cserét eszközöl a frakció élén – olvasható a Momentum Mozgalom közleményében.

Ahhoz, hogy a parlamenti frakció és a párt vezetése az eddigieknél szorosabban összekapcsolódjon, a Momentum-frakció frakcióvezetőjévé Gelencsér Ferencet, a Momentum elnökét nevezik ki

– írják a közleményben, amelyben kiemelik, hogy Fekete-Győr András a Momentum alapítójaként és országgyűlési képviselőjeként a továbbiakban is a párt meghatározó politikusa marad, és a párt élvonalából fogja a Momentum közösségét erősíteni.

Korábban Gelencsér Ferencet az Index kérdezte arról, hogy nem lenne-e célszerűbb, ha a pártelnök vezetné a képviselőcsoportot is. Erre a párvezető akkor úgy fogalmazott:

Ez a kérdés nincs napirenden. A párt elnökeként nekem rengeteg dolgom lesz. Az elnökség mellett a frakcióra támaszkodva szeretném megerősíteni a Momentum támogatottságát, ellenzéki alternatíva építési képességét, ennek részeként többek között a szakértői bázis kiszélesítésével, politikusaink szakmai kompetenciáinak erősítésével és a nyilvánosság előtti felépítésükkel a kormányzó képesség bizonyítása is közös feladatunk lesz.

Hozzátette: egy pártelnöknek és egy frakcióvezetőnek egészen más típusú feladatai vannak.

(Borítókép: Fekete-Győr András. Fotó: Kaszás Tamás / Index)