A külföldi turistáknak jól jön a történelmi mélypontokat verdeső forint

DMOHA20200710017
2022.07.08. 11:24
A 400 forint fölötti euró rossz hír azoknak a magyaroknak, akik Európán belül szerettek volna elutazni egy kis kikapcsolódásra, ám a külföldiek szemében hívogató célponttá varázsolja Magyarországot.

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban (FAZ) olvasható egy riport arról, hogy a forint gyengülésének köszönhetően különösen olcsón megússzák a külföldiek a balatoni nyaralást. 

A lapnak Károly Tamás, a Club Tihany igazgatója nyilatkozott és azt mondta, hogy idén több vendégre számít, mint a koronavírust megelőző évben: három éve 120 ezer vendégéjszakával zárt, ez idén előreláthatólag 130 ezer lesz. Elmondása alapján most főleg magyar családok nyaralnak itt, mert a forint gyengülése miatt nem engedhetik meg maguknak az európai utazást. 

Mi profitálunk ebből az árfolyamból

– idézi a lap a Club Tihany vezetőjét, ennek köszönhetően ugyanis sokkal olcsóbban kijönnek a német vagy az osztrák nyaralók. Egyhetes félpanziós ellátásért egy négycsillagos szállodában körülbelül ezer eurót, átszámítva 409 ezer forintot kell fizetnie egy kétgyermekes családnak. 

Nemrégiben nyílt meg Balatonfüreden az ötcsillagos Lua Resorts, ahova csak 14 évesnél idősebb gyerekekkel lehet érkezni. A lap azt írja, hogy a szálloda vendégeinek anyagi körülményeit jól meg lehet figyelni az épület előtt álló Porschék, Bentley-k és Range Roverek alapján. 

Csándli Balázs ügyvezető szerint a Balaton a járvány egyértelmű nyertese 

Az árfolyam arra ösztönzi a magyarokat, hogy az országban maradjanak. A külföldieknek pedig jó Magyarországra jönni

– tette hozzá. 

Az Index magyarországi szállodákról szóló cikkét itt találja. A Balaton mellett van olyan szállás is, ahol az egyhetes tartózkodás több mint egymillió forintba kerül, az erről szóló cikkünket itt találja. A belföldi turizmus visszaeséséről szóló cikket pedig itt.  

(Borítókép: Fürdőzők Balatonlellén 2020. július 10-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)