Meghalt az egyik leggazdagabb magyar

D  VG20180719002
2022.07.11. 19:00

A portál információi szerint a Somogy megyei vállalkozónak családi és üzleti nehézségei voltak. Az mfor.hu az eredeti cikkében azt írta, hogy adócsalás miatt vizsgálatot folytatott a vállalkozó ellen a NAV, és gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene.

Később a lap helyreigazítást közölt, amelyben az áll: tévesen közölték, hogy „adócsalás miatt a NAV is vizsgálatot folytatott ellene, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene.” Az igazság ezzel szemben az, hogy a NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter ellen.

A mfor.hu felidézte, hogy az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb magyar listája szerint.

A Claessens család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon, Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre.

Ma már a család Somogy megyében összesen tíz önálló telephellyel rendelkezik, és a több mint 300 főt foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója – írta az mfor.hu, amely hozzátette:

a család tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly ismét meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott.

Claessens Peter idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

Frissítés 2022. 07.21.: 

Helyreigazítás

Az index.hu internetes hírportálon 2022.július 11. napján 19 órakor megjelent "Meghalt az egyik leggazdagabb magyar" címmel közzétett cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Claessens Peter ellen adócsalás miatt a NAV is vizsgálatot folytatott, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene. A valóság ezzel szemben az, hogy a NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter üzletember ellen. A valótlan tények híreszteléséért a Claessens családtól és az érintettektől ezúton is elnézést kérünk. 

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu
A Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu

(Borítókép:  Claessens Peter, a magyar tulajdonú Claessens Group cégcsoport egyik tulajdonosa beszédet mond az Iharosberénynél létesült kocatelep, illetve egy oktató- és látogatóközpont átadási ünnepségén a somogyszobi Nagybaráti-pusztán 2018. július 19-én. Fotó: Varga György / MTI)