Új Bubikat kap Budapest

2022.07.17. 10:14
Bővül a MOL Bubi kerékpárok száma Budapesten. Az elektromos járművek tavaly óta nagy népszerűségnek örvendenek. Az elmúlt időszakban többször is 13 ezer fölött volt a napi Bubis utazásszám.

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere Facebook-oldalon jelentette be, hogy több száz vadonatúj MOL Bubi kerékpárral bővíti a közbringa-szolgáltatást a Budapesti Közlekedési Központ és a Csepel Zrt.

A polgármester szerint azért van nagy szükség a csaknem kétszáz új kerékpárra, mert tavaly óta nagy népszerűségnek örvendenek. Mint írta, a MOL Bubi egymás után döntötte meg a rekordokat  és májusban egy jelentős mérföldkövet is elért: addigra ugyanis már két milliószor vették igénybe a szolgáltatást. Az elmúlt időszakban pedig többször is 13 ezer fölé emelkedett a napi utazásszám. 

A tudatos használatra hívja fel a figyelmet a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján hívja fel a figyelmet az elektromos kerékpárok tudatos használatára, mert a szétszórva hagyott biciklik hiányoznak a rendszerből, ami felhasználói, üzemeltetési, és városképi szempontból is gondot okoz.

Valamint kiemelik, hogy a május végén átadott Mobi-pontok nem azonosak a MOL Bubi gyűjtőállomásokkal. A Mobi-pontok hálózata azért jött lére, hogy segítse a biztonságos közlekedést, és hozzájáruljon a rollerkáosz megszüntetéséhez.