Orbán Viktor elutazott, legközelebb Amerikából jelentkezik

DSC6883
2022.08.01. 13:44
Elindult Orbán Viktor delegációja az Egyesült Államokba. A magyar kormányfő az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján tart majd beszédet.

Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba utazott, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en, és kétoldalú találkozókat is bonyolít – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn. A delegáció tagja

  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
  • Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és
  • Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

Orbán Viktort az egyik nyitóbeszéd megtartására kérték fel a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

Szijjártó Péter már reggel jelentette, hogy New Yorkba indul. Bejegyzésében azt írta: „A tömegpusztító fegyverek elterjedésének korlátozása van napirenden az ENSZ-ben. A témának ma sajnos különös jelentősége van Közép-Európában.”

Az utazás előtt Orbán Balázs is feltöltött egy fényképet közösségi oldalára. Mellé azt írta: „Hamarosan jelentkezünk a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényéről, az amerikai CPAC-ről, ahol Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 4-én nyitóbeszédet mond.”

A CPAC 1974-ben alapított konzervatív politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Kaszás Tamás / Index)