Jó hír a horgászoknak: szabadon lehet pecázni továbbra is a Tisza-tavon

2022.08.04. 09:50
Ugyan a hosszan tartó aszályos, csapadékmentes időjárás miatt szó volt róla, hogy országos szintű horgászati tilalom léphet életbe, úgy néz ki, megmenekült ettől a Tisza-tó.

Korábban már írtunk róla, hogy július végére több mint száz olyan halgazdálkodási területet tartanak számon az országban, ahol teljesen ellehetetlenült a horgászat a halállomány kipusztulása vagy az aszály okozta vízhiány miatt. A fent említett indokok mellett a vízminőség romlása is közrejátszott abban, hogy több helyen is fontolóra vették a horgászati tilalom elrendelését. Utóbbi esetben szeretnék elkerülni, hogy a nagy mennyiségű etetőanyag tovább rontsa az amúgy sem rózsás vízminőséget.

A Tisza-tavi Sporthorgász oldalon megjelent közlemény szerint várhatóan az aszályhelyzet súlyosbodása miatt a Tisza-tó vízszintjének további csökkenésére lehet számítani.

A sekélyedő vizek vizsgálatát folyamatosan végzik. Jelenleg az Élő-Tiszába levonuló halak biztos menedéket találnak, ezért a felröppent hírek ellenére nem tervezik az általános horgászati tilalom bevezetését a Tisza-tavon – írja a berek.hu.