Hároméves kislány ragadt az autóban Óbudán a kánikulában

2022.08.05. 10:39
A III. Kerületi Rendőrkapitányság járőreit egy kisgyermekhez riasztották. Egy édesanya kért tőlük segítséget, mivel lánya az autóban ragadt a tűző napon.

Egy édesanya kért segítséget a járőröktől, mert hároméves kislánya az autóban ragadt a tűző napon. A helyszínre Szirmai Alexandra rendőr őrmester és Varga Ferenc rendőr törzsőrmester mentek, akik miután meggyőződtek arról, hogy a kislány jól van, betörték a vezetőoldali ablaküveget.

Ezután kinyitották a kocsit, és a hároméves kislányt épségben átadták a megrémült anyukájának.

Szirmai Alexandra rendőr őrmester az Indexnek elmondta: az édesanya véletlenül zárta be az az autóba a gyermeket s bár igyekezett kérni a kislányt, hogy próbálja kinyitni az autót, ez a megoldás nem sikerült.

Mivel pótkulcs sem állt rendelkezésre, ezért a vezetői oldalról törtük be az ablakot. Ezen Jázmin kicsit meglepődött, de nem okozott gondot számára ez sem. Az édesanyja jobban megijedt, de végül ő is megnyugodott, amikor átölelhette kislányát.

– mondta az őrmester, hozzátéve, a kislány alig negyedórát töltött az autóban, állapota, közérzete jó volt, így a mentőszolgálatot sem kellett kihívni az esethez.

Szirmai Alexandra elmondta, mivel kisgyermekről volt szó, így ő is nagyobb izgalommal érkezett  helyszínre, ahogyan fogalmazott, „több volt az adrenalin”, de végül számára is örömet okozott a sikeres mentés.

Az országos tiszti főorvos 2022. augusztus 4-én éjféltől 2022. augusztus 6-án éjfélig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki. Közleményében arra is figyelmeztetett, hogy a melegben még néhány percre se hagyják a gyermekeket, házi kedvenceket a parkoló autóban. Hangsúlyozta: ha bárki napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot!