A Jobbik alelnöke Jakab Péterről: Emlékét megőrizzük

DBZOL20220622006
2022.08.06. 05:55
„Nincs szükség az ellenzék további megosztására, nagyon nehéz mit mondani arra, ha valaki menni akar, de akkor azt szoktuk mondani, hogy az emlékét megőrizzük” - mondta Lukács László György, a Jobbik alelnöke a Spirit Fm reggeli Aktuál című műsorában arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy Jakab Péter új pártot tervez alapítani.

A Jobbik alelnöke szerint bíznak benne, hogy Jakab Péter szíve jobbikos, és marad a pártban, és nem a mások rossz tanácsára választott Nép Pártján nevezetű szervezettel képzeli el a jövőt.

Jakab Péter a Jobbik frakciónak a tagja, és mi azt is szeretnénk, hogy az maradjon, de az a helyzet, hogy valaki mást javasol neki

– fogalmazott Lukács László György a műsorban.

Szerinte Jakab Péter mindig is jobbikos fejjel gondolkozott, de ebben a minőségében komoly változáson ment át, azonban ennek ellenére marasztalnák.

A frakció tudta nélkül megkötött szerződésekkel kapcsolatban annyit mondott, hogy amit Jakab Péter a szerződésekkel csinált, az nem büntetőjogi kategória, mivel erre egy frakcióvezetőnek ugyan van lehetősége, de erről egyeztetnie kellett volna.

Ezt szeretném leszögezni: a Jobbik nem tett feljelentést, és ebben az ügyben nem is fog feljelentést tenni. Ebben Jakab Péter számíthat a Jobbik védelmére. Az alkalmazottak alkalmazásával jelenleg az a problémájuk, hogy ezek egy egész ciklusra szólnak. A Jobbiktól egyébként is több tízmillió forintot vett el a kormányzat, és ilyenkor nem biztos, hogy a gazdálkodást 4 évre előre könnyű lenne tervezni

– mondta a Jobbik alelnöke.

(Borítókép: Lukács László György 2022. június 22-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)