Koncz Zsuzsa: Nem hiszem, hogy Magyarország fogja megmenteni Nyugat-Európát

DBZOL20161108001
2022.08.10. 20:47
Koncz Zsuzsa reagált a miniszterelnök fajkeveredéses beszédére, és elmondta: Orbán Viktor kijelentései mintha valami olyasmit akarnának megfogalmazni, hogy a világon valakinek valamiféle szempontból előnye van.

Koncz Zsuzsa Liszt Ferenc-díjas énekesnő is reagált Orbán Viktor tusványosi fajkeveredéses beszédére. Szerinte a nyugati világ sok helyzetben iránymutató és mértékadó.

Nem hiszem, hogy az 500 milliós Európai Unióban a 9 és fél milliós Magyarország fogja megmondani a tutit, és fogja megmenteni Nyugat-Európát. Ezek ilyen hangzatos és nagyon blikkfangos megállapítások, belátom, de – számomra legalábbis – valóságtartalmuk nincs

– nyilatkozta az énekesnő a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Szerinte nem lehet kategorikusan kimondani, hogy az emberiség, mint az emberi faj, nem tud egymás mellett élni. Úgy gondolja, hogy Orbán Viktor kijelentései mintha valami olyasmit akarnának megfogalmazni, hogy itt valakinek valamiféle szempontból előnye van.

Ilyen kijelentéseket én soha nem tennék, az biztos, és egyetérteni sem tudok velük

– tette hozzá.

Az énekesnő a 90-es évek elején indult Tégy a gyűlölet ellen nevű mozgalommal kapcsolatban elmondta: bennük az a gondolat élt, hogy minden ember nemére, bőrének színére, vallására való tekintet nélkül egyformának, egyenlőnek és szabadnak születik. Hozzátette: ő a közmédiában nincs jelen, interjúra sem hívják – adta hírül a Blikk.

(Borítókép: Koncz Zsuzsa 2017. március 11-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)