A kánikula miatt megint vizet osztogatnak a pályaudvarokon

2022.08.17. 10:12
A hőségriadó miatt a MÁV-START és a Volánbusz ásványvizet osztogat a nagyobb pályaudvarokon, vidéki vasútállomásokon és autóbusz-állomásokon is.

A hőségriasztás ideje alatt a MÁV-START augusztus 17-től, naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs Igazgatósága.

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. 

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Felhívták a figyelmet, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljon útra.

Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília augusztus 17. és 19. között harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére.  • Hírek
  • Csok