Robbanásszerűen terjedt a mecseki tűz, mindenkitől elnézést kér az okozója

2022.08.19. 07:09

Mint az Index is megírta, nagy területen lángokban állt a Mecsek, veszélybe sodorva az emberek életét. A tűz a nagy szél miatt gyorsan terjedt, és kárt tett a környező házakban. A megyéből minden mozdítható egység a helyszínre sietett Pécs külterületére, az Akó dűlőbe.

Kósa Mátyás Krisztián a nevét is vállalva nyilatkozatot tett a Pécs Aktuálnak, hogy minden érintetthez eljusson a bocsánatkérése.

Megtéríti a károkat, melyeket véletlen baleset okozott

Kósa Mátyás Krisztián nyilatkozatát hiánytalanul olvashatja a továbbiakban:

„Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól!

A mai napon balesetet okoztam. Akaratom ellenére történt mindez. Minden károsult jogos kárát a legjobb tudásom és szándékom szerint meg fogom téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is.

Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni. Úgy jártam el, ahogy az ilyenkor bárkitől elvárható. Azonnal oltottam a robbanásszerűen terjedő tüzet. Nem lehetett megállítani.

Isten látja lelkem, hogy őszintén sajnálom, ami történt! Bármit megtennék azért, hogy mindazt, amit tettem – figyelmetlenségből, akaratom ellenére –, visszafordíthassam.

Bocsánatot kérek minden pécsitől! Ami egy embertől elvárható, meg fogom tenni a kártérítés érdekében. Isten engem úgy segítsen. Holnap, pénteken reggel a rendőrségre kell mennem. Természetesen alávetem magam a büntetőeljárásnak. Nem bújok ügyvédek háta mögé. Vállalom a balesetből adódó minden felelősségem.

Őszintén sajnálom!

Bocsánatot kérve mindenkitől: Kósa Mátyás Krisztián”

Magyarországon a mecseki eset előtt legutóbb Sálynál károsodott egy erdő az ott fellobbant lángok miatt, július elején pedig száz hektáron égett egy fenyőerdő a Bükkben, majd Kecskemét külterületén és Soltszentimre közelében pusztított erdőtűz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport