Nagyobb katonai járműforgalomra kell számítani hétfőn

2022.08.21. 16:16
Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani hétfőn Hajdúhadház és Szentes között – közölte a Magyar Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja gyakorlaton vesz részt hétfőtől, ezért Hajdúhadház és Szentes között 2022. 08. 22-én a kora reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

  • Hajdúhadház – 4. főút – 354. főút – M35 autópálya – 47. út – Berettyóújfalu – 47 – Szeghalom – 47. főút – Gyomaendrőd – 443. út – Szarvas – 45. főút – Szentes – 45. főút – Szentes,
  • valamint Hajdúhadház – 4. főút – Debrecen – 4. főút – Püspökladány – 4 – Kenderes – 4 – Szajol – 4 – Szolnok – 4 – 442. főút – Rákóczifala – 442 – Martfű – 442 – 44. főút – 45. főút – Kunszentmárton – 45 – 451. főút – Szentes útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – áll a közleményben.  • Hírek
  • Csok