Állítólagos Ferrari 250 GT-jét is eladná a pécsi erdőtűz okozója, hogy megtérítse a károkat

2022.08.21. 09:57
Már korábban is használtautó-kereskedőként hivatkozott magára a néhány nappal ezelőtti pécsi tűz okozója, aki most is ilyen járművek eladásából fizetné ki a tűz miatt keletkezett kártérítést.

Több hétvégi ház is lángra kapott néhány nappal ezelőtt a Mecsekben, miután meggyulladt egy bozótos a város hétvégi házas, gyümölcsöskertekkel tarkított városrészében, az Akó-dűlő környékén. A tűzeset több száz hektárt érintett.

A lángokat közel 120 tűzoltó tudta csak körülhatárolni, a parázs eloltásába az eső is besegített. A tüzet okozó férfi később bocsánatot kért tettéért, amit arccal és névvel vállalt.

Úgy tudni, a férfi használt autók eladásával szeretné összegyűjteni a kártérítést. Az RTL Klub híradójának beszámolója szerint a férfi már júniusban old timer autókereskedőként hivatkozott magára a közösségi médiában, a használtautó-hirdetések feladása miatt létrejött portálokon pedig több Ferrarit és egy Fiat Unót is megpróbált értékesíteni, köztük egy 1959-es Ferrari 250 GT-t és egy 1979-es BMW M-et. A csatorna hírműsorának stábja próbálta elérni a férfit, de nem járt sikerrel, azonban azt a – Pécs Patacs nevű városrészében található – telket is felkereste, ahonnan a lángok terjedésnek indultak.

A ház mellett két, villanypásztorral őrzött régi Fiatot is találtak. A férfi szomszédja azt is elárulta, pontosan honnan és hogyan indult el a tűz.

Itt kért engedélyt tőlem, hogy bizonyos ételhulladékot, meg szemetet eldobáljon

– fogalmazott az RTL Klubnak a szomszéd.

A felvételen jól látható, hogy a gödörben azóta újra megjelent valamennyi szemét, a férfi korábban abban próbált meg eltüntetni egy nagyobb szemétkupacot.

A férfi elismerte a felelősségét, és látványosan, arcát és nevét vállalva bocsánatot kért, ami egy ügyvéd szerint mindenképpen enyhítő körülménynek számít majd a bíróságon, ha tárgyalásra kerül a sor. Hozzátette ugyanakkor: közveszély gondatlan okozása miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki rá.