Másfél milliárd forintból fejlesztik a Corvinus Egyetemet

2022.08.22. 18:29
Másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Corvinus Egyetem. Az elnyert forrás hozzájárul a Ménesi úti campus digitális fejlesztéseihez, újjászületik az egyetem online oktatási rendszere, és bővülnek, frissülnek a digitális tananyagok is.

Az egyetem szerint az 1,49 milliárd forint uniós támogatásból négy területen valósulhatnak meg fejlesztések.

A fejlesztés részeként egyebek között a kiemelt tantárgyakhoz digitális tananyagok készülnek, valamint az egyetem új, az adattudományhoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó graduális és posztgraduális  képzéseket fejleszt .

A támogatás lehetővé teszi, hogy az egyetem előadótermei, oktatási terei hibrid, digitális oktatásra is teljes egészében alkalmassá váljanak, zárt rendszerű infrastruktúrával. Emellett az egyetem digitális eszközkölcsönző programot is indít rászoruló hallgatóinak, és továbbfejleszti az oktatási kiválóságot, a képzési adatokat kezelő és a tanulmányi adminisztrációt támogató rendszert is – írja az MTI.

Vas Réka Franciska, a Corvinus oktatási rektorhelyettese szerint a fejlesztésekkel az egyetem közelebb kerül azon céljához, hogy 2030-ra a gazdaság- és társadalomtudomány területein Közép-Európa vezető intézménye legyen a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban.