A Párbeszéd gratulált az LMP új vezetőségének

2022.08.28. 13:25
Eredményes munkát kívánt Schmuck Erzsébetnek és Ungár Péternek a Párbeszéd. A párt szerint a kormánypárt ellenzékeként jól fognak tudni együttműködni az LMP új vezetőségével.

Közleményben üdvözölte a Párbeszéd, hogy az LMP társelnökévé választották Schmuck Erzsébetet és Ungár Pétert.

Mint fogalmaztak, Magyarországon egy ellenzéki párt is rengeteg komoly kihívás előtt áll, legyen szó a szomszédos háború elől menekülőkről, a még mindig jelen lévő világjárványról vagy az egyre fenyegetőbb klímaválságról.

„A legkomolyabb feladatot azonban az Orbán-kormány felelőtlen politikája okozza, a rezsiemelés, a megszorítások, az infláció és a hosszú távú gondolkodás teljes hiánya” – idézte az MTI a Párbeszédnek az LMP vezetősége felé küldött közleményét.

Véleményük szerint a régióban olyan kihívásokkal állunk szemben, amik kapcsán a zöldek rendelkeznek a legösszetettebb és leghatékonyabb válaszokkal.

„Mindezt figyelembe véve a Párbeszéd elengedhetetlennek tartja, hogy erős képviselete legyen a zöld-, környezetvédelmi és klímacéloknak a magyar politikán belül” – írják, majd hozzáteszik, hogy az elszabadult klímaválság okozta pusztulás az egész világon megfigyelhető már.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az LMP a szombati kongresszusán megválasztotta új, hétfős elnökségét, amelyben a frakcióvezető Ungár Péter és Schmuck Erzsébet kapta a férfi és női társelnöki pozíciót. A párt elnökségének további tagjai: Szendefy Mária, Keresztes László Lóránt, Kreitler-Sas Máté és Tetlák Örs lett.