Feloszlott a Jobbik békéscsabai alapszervezete

2022.08.28. 11:16
A Nép Pártján Békés megyei szervezete közösségi oldalán adott hírt arról, hogy a Jobbik 21 fős békécsabai alapszervezet feloszlatta magát. Indoklásuk szerint nem akarják olyan pártban folytatni politikai tevékenységet, amely egy másik érdekeit szolgálja ki, és akiket csak a „pénz tart össze”.

A Jobbik békéscsabai alapszervezete szerint Gyöngyösi Márton vezetése alatt a párt eltávolodott azoktól az értékektől, amiért együtt küzdöttek. Álláspontjuk szerint az előválasztási és országgyűlési kampányban azért harcoltak, hogy „leváltsák a fideszes rezsimet”, de a jelenlegi Jobbik szerintük inkább a kormánypártok „kiszolgálója” lett. 

Nem véletlen, hogy a tagok, szimpatizánsok tömegével hagyják el azt a közösséget, aminek maradékát már csak az állami támogatás, a pénz tartja össze.

– írták, majd bejelentették Békés megyei csoportjuk feloszlását. A politikától ugyan nem távolodnak el, mivel a Nép Pártján mozgalom friss Facebook-oldalán hozták nyilvánosságra, hogy itt folytatják tovább a politizálást ellenzéki képviselőként. 

Egyre több régi jobbikos megy át a Nép Pártjába

Ahogy korábban írtunk róla, már augusztus elejétől sorra oszlatták fel magukat a Jobbik vidéki szervezetei. Akkor Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely jelentette be, hogy nem értenek egyet az új vezetés általi irányvonallal, és kiállnak Jakab Péter mellett, vele együtt pedig maradnak „a Nép Pártján”.

Augusztus 20-án jelentették be, hogy megalakult az új jobboldali ellenzéki mozgalom a régi jobbikosok tagságával és Jakab Péter vezetésével. 

A mai napon, itt Északkelet-Magyarországon, Borsodban, a szülőföldemen, az ország egyik legszegényebb megyéjében megalakítjuk és útjára indítjuk a Nép Pártján Mozgalmat

– közölte Jakab Péter, aki augusztus elején hagyta el a Jobbikot, de parlamenti mandátumát volt pátja kifogása ellenére is megtartotta országgyűlési képviselőként.